UiTPASpartner aan het woord

In Wervik hebben maar liefst 3800 inwoners een UiTPAS! Hoog tijd dus voor de UiTPASredactie om een kijkje te nemen in de meest westelijke stad van onze regio. Maak kennis met Bjorn Leleu, vrijetijdscoördinator bij de stad!

Hoi Bjorn, stel jezelf even aan ons voor!

Ik ben Björn Leleu en ik ben coördinator Vrije Tijd bij Stad Wervik. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de diensten Cultuur, Bibliotheek, Sport, Jeugd & Gezinnen en Feestelijkheden en ervoor moet zorgen dat deze diensten zo goed mogelijk samenwerken. Ik ben zelf van Wervik afkomstig en woon ondertussen een 6-tal jaar in deelgemeente Geluwe. Zelf ben ik een actieve UiTPASgebruiker en spaar ik telkens een puntje wanneer ik deelneem aan vrijetijdsactiviteiten. 

Wat motiveert jullie als stad om de UiTPAS aan te bieden?

Het is belangrijk dat we met ons vrijetijdsaanbod zoveel mogelijk mensen bereiken. Het deelnemen aan culturele activiteiten en het culturele leven is niet alleen verrijkend voor elke persoon, maar is ook een manier om zich te emanciperen, om kennis te maken met andere werelden en gewoon om schone dingen te ervaren. Met de UiTPAS kunnen we ervoor zorgen dat een deel van de mensen die anders moeilijker kunnen of willen deelnemen, een extra stimulans krijgen om dat juist wél te doen!

De UiTPAS blijft een mooi initiatief, en het stijgend aantal gebruikers is daar het mooiste bewijs van.

Fijn om te horen! Wat valt er voor een UiTPASgebruiker dan allemaal te beleven in Wervik?

De UiTPAS wordt binnen het stadbestuur redelijk breed gebruikt. Zowel bij sportactiviteiten, culturele activiteiten, toerisme en museum, activiteiten van het buurthuis en van de dienstencentra, de speelpleinwerking,… wordt de UiTPAS gebruikt. We proberen dit ook steeds te doen bij grotere evenementen. We verkopen UiTPASsen op verschillende plaatsen, maar de belangrijkste locatie is toch de Vrijetijdsbalie.

Naast ons stedelijk aanbod willen we ook het verenigingsleven betrekken in het UiTPASverhaal. Recent konden we twee nieuwe, grote namen toevoegen aan ons lijstje van Wervikse UiTPASaanbieders: het muziekfestival Rock op het Plein en het Gallo-Romeins Weekend. Dat zijn evenementen waar er duizenden mensen op afkomen. We zijn dan ook enorm blij en trots dat we met hen kunnen samenwerken! We blijven verder werken om verenigingen en organisaties te informeren en warm te maken over UiTPAS.

Hoe wordt dat UiTPASaanbod gecommuniceerd naar de burger?

We maken gebruik van de UiTPASmail, maar proberen ook in onze communicatie de UiTPAS steeds in de kijker te zetten. Zo gebruiken we op onze affiches het UiTPASlogo, gebruiken we de gekende hashtags op sociale media, vermelden we in een persartikel dat er een speciaal UiTPAStarief is of een bijzonder omruilvoordeel. Door het inzetten van verschillende communicatiemiddelen proberen we een zo groot mogelijk deel van onze pashouders te bereiken.

Wat zijn interessante UiTPASomruilacties in de gemeente?

We bieden voornamelijk klassieke omruilvoordelen aan zoals een gratis koffie in één van onze buurthuizen of een gratis dagje speelpleinwerking. Die zijn op onze website terug te vinden. Maar we willen meer inzetten op tijdelijke omruilvoordelen, gekoppeld aan evenementen. Zo kun je op dit moment punten ruilen voor een boek in de bib, maar kun je evengoed een combi-ticket voor het Gallo-Romeins Filmfestival op de kop tikken met jouw gespaarde puntjes. We zoeken naar manieren om die omruilvoordelen nog aantrekkelijker te maken, zodat we nog meer mensen kunnen motiveren om te UiTPASsen. De UiTPAS moet nog meer een vrijetijds-klantenkaart worden en mee onze activiteiten versterken. Dus binnenkort kan je meer fantastische omruilvoordelen vinden in Wervik!

Bedankt voor dit gesprek Bjorn!

 

Ontdek UiTPAS in Wervik

 

 

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid