Bruno Vanden Broecke / KVS - Para

Inleiding door Peter Anthonissen om 19u30

Na de missionaris in de theaterhit Missie, laat schrijver David Van Reybrouck in deze monoloog de militair aan het woord, raak vertolkt door acteur Bruno Vanden Broecke. Hij duikt hiervoor in een vergeten brok geschiedenis: de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-93. De missie raakte in opspraak toen het tijdschrift Humo foto’s publiceerde waarin soldaten een Somalisch kind boven een kampvuur hielden.

Het stuk is geen aanklacht of lofzang maar onderzoekt de complexe tragiek van internationale vredesoperaties. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken.

Para werd internationaal bejubeld als één van de beste producties van 2017-18 en is dus een theateropener om u tegen te zeggen.

Para (trailer) from KVS on Vimeo.

In Para bewijst Bruno Vanden Broecke een van de grootste acteurs van zijn generatie te zijn. Zijn doorleefde vertolking intrigeert, weekt empathie los voor een donkere bladzijde uit de geschiedenis van de Belgische paracommando’s én hij belichaamt tegelijk de eenzaamheid en de achterdochtigheid waaronder onze samenleving kreunt.  — Els Van Steenberghe in Knack Focus, 5 december 2016.

Praktisch

Wanneer: 13 september om 19u30

Waar: CC De Schakel - Schakelstraat 8, Waregem

Info & tickets: https://www.ccdeschakel.be/#modal=/Podium/9426/Para/Bruno_Vanden_Broecke_KVS/?type=show

 
 
 
 
Created at: 29/08/2019

Reactie toevoegen

Reacties

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid